Om du har 1 000 dollar som ligger och skräpar kan du beställa en Lucid Air. Amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors har öppnat orderböckerna på utvalda marknader, och Sverige är en av dem.

Om du tycker att Tesla har gått och blivit lite för mainstream så kanske det är en Lucid Air du ska ha. Vi hörde talas om Lucid första gången 2016 då modellen som kallas Air, kort och gott, visades upp som koncept för första gången. Sedan dess har Lucid arbetat lite i det tysta, men nu verkar det ha hänt saker. Nu är det nämligen möjligt att lägga en förhandsbeställning på eldrivna Lucid Air.

Lucid Air 2018

Lucid Air har en ovanligt stor vindruta som ska ge en luftig känsla i kupén. Se upp för stenskott!

För en kostnad av 1 000 dollar, eller 900 euro, kan man förhandsboka en Air man befinner sig i något av följande europeiska länder: Sverige, Danmark, Finland, Norge, Belgien, Frankrike, Tyskland, Island, Italien, Nederländerna, Spanien, Monaco, Schweiz, Storbritannien och Österrike. Lucid räknar med att kunna leverera sina första bilar sent 2021. Nordamerikanska kunder kommer att få bilar redan mot slutet av det här året. För tillfället har Lucid fullt upp med att bygga en förserie om 80 prototypbilar i fabriken i Casa Grande, Arizona.

Lucid Air 2018

Den nystartade elbilstillverkaren Lucid siktar högt, interiören i modellen Air har haft BMW 7-serie som måttstock.

Vad kommer man att få om man bokar en bil? Det är fortfarande inte helt känt. Den slutgiltiga versionen av bilen kommer att presenteras på New York-salongen i april och fram till dess hänger en del detaljer i luften. Lucid har hittills lovat att Air ska ha en räckvidd på drygt 64 mil och att den ska göra 0-60 mph (96,5 km/h) på 2,5 sekunder. Bilen ska ha hårdvara för framtida autonom körning, uppdateringar över molnet, röststyrning och luftfjädring. Det har tidigare talats om två versioner av Air; Toppversionen ska ha två elmotorer med totalt 1 000 hästkrafter medan instegaren blir väsentligt klenare. Den väntas få en 250 hästkrafter stark elmotor och en räckvidd på cirka 40 mil.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer