I dag installerades nya chefer på Opel/Vauxhalls huvudkontor i Frankfurt – och PSA:s övertagande av GM:s förlustföretag är därmed komplett.

PSA-gruppen, som tillverkar Citroën, DS och Peugeot, har nu officiellt tagit över Opel och Vauxhall. De nya cheferna installerades på Opels huvudkontor i Frankfurt under tisdagen.

Affären, värd motsvarande 21 miljarder kronor, blev officiell i mars i år och gör PSA-gruppen till Europas näst största biltillverkare räknat till försäljning. De har nu 17 procent av marknaden i Europa.

– Vi bevittnar födseln av en sann europeisk hjälte i dag, sa PSA:s ordförande Carlos Tavares i ett uttalande.

Opel gick länge med förlust i händerna på GM. Förhoppningen är att PSA-gruppen, som har större erfarenhet av att producera småbilar i Europa, ska kunna vända företaget.
– Vi kommer att assistera Opel och Vauxhalls återkomst till lönsamhet, och vi kommer att sätta nya industristandarder tillsammans, sa ordföranden.

GM:s försäljning av Opel innebär att koncernen lämnar Europa, och målsättningen att bli världens största biltillverkare. GM har inte gått med vinst i Europa sedan 1999.

Visa kommentarer