I dag installerades nya chefer på Opel/Vauxhalls huvudkontor i Frankfurt – och PSA:s övertagande av GM:s förlustföretag är därmed komplett.

PSA-gruppen, som tillverkar Citroën, DS och Peugeot, har nu officiellt tagit över Opel och Vauxhall. De nya cheferna installerades på Opels huvudkontor i Frankfurt under tisdagen.

Affären, värd motsvarande 21 miljarder kronor, blev officiell i mars i år och gör PSA-gruppen till Europas näst största biltillverkare räknat till försäljning. De har nu 17 procent av marknaden i Europa.

– Vi bevittnar födseln av en sann europeisk hjälte i dag, sa PSA:s ordförande Carlos Tavares i ett uttalande.

Opel gick länge med förlust i händerna på GM. Förhoppningen är att PSA-gruppen, som har större erfarenhet av att producera småbilar i Europa, ska kunna vända företaget.
– Vi kommer att assistera Opel och Vauxhalls återkomst till lönsamhet, och vi kommer att sätta nya industristandarder tillsammans, sa ordföranden.

GM:s försäljning av Opel innebär att koncernen lämnar Europa, och målsättningen att bli världens största biltillverkare. GM har inte gått med vinst i Europa sedan 1999.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer