Det eldrivna konceptet Audi e-tron Scooter ska kombinera det bästa för gatan och kommer i produktion nästa år.

Audi presenterar en ny medlem i sitt elektriska utbud: e-tron Scooter. Fordonet ska kombinera det bästa från rullbrädan och sparkcykeln, menar man. Fordonet väger 12 kg och kan fällas ihop för att förvaras i bagageutrymmet på din bil och kan även laddas där via en kontakt specialbyggd för ändamålet.

LÄS MER: Provkörning av Audi e-tron 55 quattro

Audi e-tron Scooter toppar 20 km/h och har en räckvidd på två mil. Den har LED-belysning och blåtandsuppkoppling för justering av fordonet och som larm. Baktill finns ett hydraulisk bromssystem som alstrar energi vid inbromsning.

Audi e-tron Scooter

Foto: Audi

Konceptet är mer än bara en kul (eller stollig, om du så vill) idé – den kommer nämligen i produktion 2020. Prislappen landar på omkring 2 000 euro, cirka 21 500 kronor, och e-tron Scooter ska kunna köpas som fristående fordon eller som tillbehör till eldrivna bilar i familjen e-tron.

Audi e-tron Scooter

Foto: Audi

Förra året lanserade koncernkollegan Seat en eldriven sparkcykel vid namn eXs. Det var dock ingen egen konstruktion utan baserad på Segway ES2. Topphastigheten för fordonet är 20 km/h, räckvidden 4,5 mil och priset cirka 6 000 kronor.

Audi e-tron Scooter

Foto: Audi

Även Volkswagen har varit inne på liknande spår med koncepten I.D Skater och I.D Streetmate. Dessa planeras att ingå i delningstjänsten WeShare som sjösattes i Berlin tidigare i somras.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer