Ny svensk till EM i Formel 3

En för många okänd svensk racerförare tar nu plats i det nya europamästerskapet för Formel 3. Enter: Måns Grenhagen!

Måns Grenhagen från Stockholm var tidigare en av Sveriges allra bästa kartingförare och har sedan dess ganska anonymt, för oss svenskar i alla fall, kört diverse formelserier i Europa, däribland Formula Lista (även känt som Formula BMW) och Formula Abarth.
Efter ett års uppehåll gjorde han i fjol comeback i European F3 Open, en av många Formel 3-serier. Han ledde serien halvvägs in på säsongen och slutade trea totalt.

Nu kastar han sig in i den riktiga hetluften, EM i Formel 3. En nystartad (och nygammal!) serie som ska ena Europas elit i klassen i stället för att som tidigare ha splittrat dem i två mästerskap.
Så här långt är Måns Grenhagen ende anmälde svensk i mästerskapet och kommer att köra för holländska Van Amersfort Racing som tidigare vunnit det tyska Formel 3-mästerskapet tre gånger med förarna Carlo van Dam, Laurens Vanthoor och Richie Stanaway.
Dock finns det lite mer svenskintresse i serien då Tom Blomqvist, son till Stig Blomqvist, också är anmäld. Tom kör dock varken på svensk licens eller är svensk medborgare.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer