En första bild som sägs avslöja hur nya Volvo XC90 i utförandet R-Design ser ut har läckt ut på nätet.

Årets hetaste bilnyhet alla kategorier (baserat på besöksstatistik på teknikensvarld.se) är nya Volvo XC90. De många bilderna som vi publicerade i samband med premiären den 26 augusti visade Volvos nya storsuv i flera olika utföranden. Vad vi inte fick se var R-Design-utförandet.

Nya Volvo XC90 modellår 2015.

Foto: Klicka för större bild.

Nya XC90 i vanligt utförande.

Bilden ovan, som det senaste dygnet spridits allt bredare på nätet, sägs visa just nya XC90 R-Design. Bilden dök upp på Swedespeeds forum i söndags. Enligt forumanvändaren som lagt upp den är det Volvos designchef Thomas Ingenlath som med sin axel tyvärr döljer fronten.
Vi ser ändå vissa skillnader om vi jämför R-Design-versionen med vanliga XC90. I frontens nedre luftintag har kromdetaljerna försvunnit och spoilern ser eventuellt ut att ha blivit lite mer kaxig i framtoningen. Det är dock svårt att avgöra om det verkligen är så.
Vi ser också att ytterbackspeglarna är typiska för R-Design med krom-look och matt ytfinish. De typiska femekrade är också speciella för XC90 R-Design, precis som karossfärgen.

Vad som inte syns men som vi ändå misstänker finns där är annorlunda bakre stötfångare med en annan typ av ändrör samt interiör med bland annat sportstolar och R-Design-emblem lite här och var.

Nya Volvo XC90 har säljpremiär ungefär en månad in på nästa år. När XC90 R-Design finns tillgänglig vet vi ännu inte. Men att det inte ligger långt fram i tiden kan vi nog vara säkra på.

Läs allt om samt se bilder och filmer på nya Volvo XC90.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer