En bild från en presentation sprids just nu på Internet. Bilden visar upp en slank, coupéformad coupémodell – kommande Alfa Romeo GTV?

Att Alfa Romeo har planer på att låta GTV-beteckningen göra comeback är vida känt sedan företaget i juni i fjol berättade om tiden fram till 2022. I företagsstrategin (se bildgalleri nedan) nämndes GTV som en bil med perfekt viktfördelning på 50/50, över 600 hästkrafter med hjälp av E-Boost (förmodligen 2,9-literssexan tillsammans med en elmotor), fyrhjulsdrift med torque vectoring-teknik och sittplatser för fyra personer. Informationen ackompanjerades av en illustration som visade en coupémodell med väl utsvängda linjer.

LÄS MER: Historien om Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo Giulia Coupé

Foto: Illustration Mattias Rabe

Så här föreställde vi oss GTV i fjol.

Sedan informationen förra sommaren har det varit tyst runt GTV, fram till i dag. På Twitter Club Alfa Italia delat en bild som visar en coupémodell som mycket väl kan vara nya GTV som trots komma först efter år 2022. På bilden, som är tagen under någon form av presentation, ser vi en slank bil med lång taklinje, relativt hög rumpa, tunna bakljus, breda skärmar och en fönsterlinje som påminner en hel del om hur 8C Competizione såg ut.

Frågan är om det är äkta vara eller inte. Det får framtiden utvisa.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer