Även den lilla tyska biltillverkaren Alpina som förädlar BMW:s modeller har något att visa upp i Genève. De kommer dit med nya generationen B3 Biturbo som har mer effekt och mer vrid än föregångaren.

Den är inte officiellt presenterad än, tredje generationen Alpina B3 Biturbo. Däremot har Alpina skickat ut en, eller snarare två, bilder som visar hur fronten på BMW 3-serie F30 ser ut när den har fått genomgå Alpina-förvandlingen.
Vi ser att det är den typiska Alpina-fronten som har funnits i ett antal år vid det här laget. Frontspoilern är sig alltså ganska lik från förra generationen, det vill säga E90. Man kan även se likheter med E30-generationen som var på tapeten mellan 1987 och 1992.

Maskinen har också sett över. Det är BMW:s turbomatade treliterssexa från 335i som efter Alpinas justeringar ger 410 hästkrafter från 5 500 r/min och upp till varvtalsstopp. Med andra ord 104 hästkrafter mer än original och tio hästkrafter mer än i B3 S Biturbo av föregående generation. Maxvridet ska också ha bättrats på jämfört med föregångaren, liksom förbrukningen som sägs ha sänkts med 20 procent vilket i så fall skulle innebära 0,77 liter per mil vid blandad körning.
Motorn är kopplad till en åttastegad automat från ZF. 0-100 km/h går på fina 4,0 sekunder.

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH bjuder på fler bilder och all möjlig tänkbar information i samband med avtäckningen på Genèvesalongen om några veckor.

Alpina B3 Biturbo 2014


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer