Bilder från fabriken avslöjar att den nya sportbilen Alpine får chassi och kaross i aluminum. Debuten kommer att ske under Genèvesalongen.

En av de mest omtalade nya sportbilarna som lurar i kulisserna är utan tvekan den nya från återuppståndna Alpine. En retrobil med tungt ansvar att axla då den har Alpine A110 från 1962 som förebild.
Nya Alpine visades upp som koncept första gången 2015 för att året därpå följas upp av ytterligare ett samtidigt som en produktion bekräftades.

Nu visar Renault, som äger Alpine, upp bilder från produktionen i fabriken i Dieppe som avslöjar att bilens chassi och paneler är tillverkade i aluminium. Valet av aluminium är man inte först med men visar ändå att man vill göra en seriös sportvagn som är riktigt lätt – de hade nämligen kunnat göra det lättare för sig.

I mitten av aluminiumskalet kommer en vidareutveckling av motorn hos Renault Clio RS att ta plats. Den kommer att ge minst 250 hästkrafter vilket ska ge bilen en acceleration 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

Renault tycks dock ligga efter tidsplanen då bilen planerades att visas upp 2016. Nu pekar det mesta på att debuten kommer att ske under vårens bilsalong i Genève eftersom Alpine är anmäld som utställare. Redan i december gick det dock att förbeställa bilen som beräknas få ett pris på max  580 000 kronor.

Något namn på bilen nämns inte, men många många menar att A120 är det lämpligaste även om tillverkarens senaste modell, som gick ur produktion 1995, hette A610.

Alpine aluminium

 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer