Vi fick inte se R8 facelift i Paris. Men kan den nya nosen på Audi R8 LMS skvallra om hur den kommer att se ut?

Det är snart dags för en ny Audi R8, i alla fall en uppdaterad version, att visa sig. Men det var inte riktigt det som presenterades av Audi Sport i Paris. I stället ställde Ingolstadt-företaget ut nya Audi R8 LMS GT3. En racerbil med ett nytt ansikte. Och kanske är det ett första smakprov på hur R8 facelift kommer att se ut?

Motorn är oförändrad, det vill säga att det under huven går att hitta en V10:a på 5,2 liter utan turbo som producerar 585 hästkrafter och 550 newtonmeter i vrid. Som tillsammans med en sexstegad sekventiell växellåda skickar iväg monstret i en hiskelig fart.
Det Audi i stället har förändrat, utan att de ger med sig av några specifika detaljer kring förändringarna, är aerodynamiken samtidigt som de har förbättrat kylningen. Något de meddelar kommer att resultera i bättre körning i tuffa förhållanden.

Dessutom har kopplingen och växellådan förbättrats vilket har lett till att serviceintervallet för dessa har förlängts. Något som också lett till att man lyckats skala av 25 kilo från totalvikten.

Känner du dig sugen på att köpa en? Då lär det kosta dig en hel del deg. Priset är nämligen 398 000 euro (4,14 miljoner kronor i dagens växelkurs).


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer