Nya Audi RS3 är på ingång

Helt nya Audi A3 kommer att lanseras inom kort och som vanligt ska den också komma i prestandakostym kallad RS3. Den testas just nu på Nürburgring.

Till modellår 2013 kom den nuvarande generationen A3, med andra ord börjar det dra ihop sig för efterträdaren, något som troligen sker i slutet av 2019. Prestandaversionen RS3 baserad på den nuvarande generationen dröjde till 2015. Med tanke på det får vi förmodligen vänta ytterligare lite till på nya RS3. Kanske kommer den under modellår 2021.

Audi RS3-mula

Foto: CarPix

Vår spionfotograf har dock lyckats fånga den på bild redan nu när den testades på Nürburgring, om än i form av en så kallad mula. Bakom karossen bekant från den nuvarande generationen ser vi att det döljer sig något lite vassare. Hjulhusen är kraftigt breddade, bakom fälgarna sitter rejäla bromsar märkta RS och i baken sitter två stora ovala avgasutblås. Att mulan är breddad tyder på att nya RS3 kommer att få en bredare spårvidd än den nuvarande. Motorn blir troligen en uppdaterad version av den 2,5-liters femcylindriga maskin från föregångaren, men med högre effekt och vrid än de 400 hästkrafter och 480 newtonmeter som nuvarande levererar.

Audi RS3-mula

Foto: CarPix

Något vi kan vara säkra på är att nya RS3 kommer få en avsevärt mycket vassare framtoning än sin föregångare som har ganska runda former. Interiört kommer förarmiljön att domineras av Audis digitala instrumentering och enligt spionbilder vi tidigare sett på nya A3 kommer hela interiören att vara mer vinklad mot föraren.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer