Nya Audi RS3 med turbofyra på 400 hk fångad!

Vår spionfotograf har fångat produktionsversionen av nya Audi RS3 på bild. Det intressanta är dock inte vad vi ser utan var vi inte hör, men som vår fotograf hörde.

Här har du bilder på kommande generation Audi RS3 som eventuellt har världspremiär på bilsalongen i Paris i höst. Men det viktiga är inte vad vi ser, trots att det rör sig om en trolig produktionsversion som är ute och rullar, utan vad det är som surrar och snurrar under huven.

Vår spionfotograf har berättat att när bilen passerade honom lät den inte som tidigare mulor och prototyper av nya RS3. Då hördes det tydligt att det var turbofemman som satte fart på hjulen. Nu är ljudet annorlunda och karaktären tillhör helt klart en fyrcylindrig maskin med överladdning.
Dessa uppgifter kan sägas bekräfta de senaste ryktena att nya RS3 får samma tvåliters turbomaskin med 400 hästkrafter som visades upp i toksnabba konceptbilen Volkswagen Golf R 400. En bil som för övrigt ska gå i produktion enligt Volkswagens forsknings- och utvecklingschef Heinz-Jakob Neusser. Att syskonbilen RS3 får låna samma motor låter inte alls otroligt.

För ett och ett halvt år sedan ”bekräftade” Audi mer eller mindre att nya RS3 får en vidareutvecklad variant av dagens 340-hästars turbofemma (finns även med 360 hk), men det har runnit mycket vatten under bron sedan dess och en turbofyra känns mer i tiden. Då nämndes också 380 hästkrafter i effektsammanhang, men det är inte otänkbart att Audi skruvar upp den siffran med futtiga 20 hästar till 400 jämnt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer