Nya Audi RS6 Avant visar sig litegrann

Nya Audi RS6 Avant täcks av i höst men visas för fantaster strax före det. Här är dock en första officiell bild på prestandabilen.

Att det kommer en ny Audi RS6 Avant är ingen hemlighet. I våras kunde vi visa vår spionfotografs bilder på bilen när den testades på Nürburgring. Nu har Audi själva släppt en bild på kommande RS6 Avant – den ovan.

Bilden visar inte mycket mer än en del av lampgeometrin baktill och ska ha ploppat upp i flödet på Audis tyska Facebooksida. Bilen kommer täckas av under höstens bilsalong i Frankfurt men smygvisas för medlemmar i Audi Sport drivers club i märkets filial Audi City Berlin på Kurfürstendamm i den tyska huvudstaden.

Audi RS 25 år

Foto: Audi

RS-emblemet fyller 25 år.

Vad som finns under huven spekuleras det livligt om. Det mesta pekar dock en V8:a av typen EA825, samma som hos koncernkollegorna Porsche Panamera Turbo och Lamborghini Urus och som hos Audin räknas ge omkring 600 hästkrafter för att matcha konkurrenterna Mercedes-AMG E63 S Kombi och BMW M5, som dock inte finns i kombiutförande.

RS-emblemet debuterade 1994 med RS 2 Avant och fyller således 25 år i år och 25 modeller har lanserats genom åren. Under 2019 ska sex RS-modeller hinna presenteras – de du ser på den skumma bilden nedan.

Audi RS 2019

Foto: Audi


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer