Bilsalongen i Peking är igång och Audi har tagit med sig värstingversionen av TT, här är nya TT RS med 400 hästkrafter.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Fram tills nu har TT-spekulanter fått nöja sig med TTS som har en tvålitersfyra med 310 hästar under huven, men från och med i sommar erbjuds även den vässade RS-versionen.
Motorn är en nyutvecklad version av Audis  femcylindriga 2,5-litersmaskin som tack vare turbo levererar 400 hästkrafter och 480 newtonmeter, 60 hästar och 30 newtonmeter mer än föregångaren. Kraften levereras via en sjustegad dubbelkopplingslåda till samtliga fyra hjul och 0-100 km/h ska coupéversionen klara av på 3,7 sekunder, medan Roadster,som är något tyngre, tar 3,9 sekunder på sig. Toppfarten är begränsad till 250 km/h, men kan höjas till 280 om så önskas.

Audi TT RS Coupé

Utseendet är något vassare än syskonen och TT RS har större luftintag i fronten samt två stora ovala avgasutblås och en fast monterad vinge bak. Vill du inte ha en stor fast monterad vinge erbjuds dock en uppfällbar mot extra kostnad. Olastad väger coupémodellen in på 1 440 kilo vilket är tio kilo lättare än föregångaren och Roadster väger 1 530, 39 kilo mindre än tidigare.
Kupén har sportstolar, sportratt med paddlar och Virtual Cockpit som standard, alltså en 12,3-tums skärm som ersätter de konventionella mätarna.

Nya Audi TT RS Coupé och Roadster börjar säljas under sommaren och kommer att nå återförsäljare under senhösten. Pris är ännu inte fastställt.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer