Nya Audi TT siktad för första gången

Audi har lyckats hålla nya generationen TT väl dold men nu har den avslöjats av bilspionen. Här är de första bilderna på nya Audi TT som är ute och åker tillsammans med konkurrenterna.

Tredje generationen Audi TT har fångats på bild under jämförande tester på allmän väg i Tyskland, men också under högfartstester på Nürburgring. På bilderna ser vi inte bara nya TT, utan även gamla TT såväl som närmaste konkurrenterna Peugeot RCZ och Mercedes SLK.

Nya TT är fortfarande kraftigt maskerad och det är svårt att säga något om det nya utseendet. Bakom maskeringen gömmer sig dock en ny, aggressiv front med stor grill och smalare strålkastare än på nuvarande modell. Och nog har väl taklinjen fått en tydligare markerad svank i R8-stil? Anonyma källor från Audi säger att man i utformningen nya TT har låtit sig inspireras av originalet – TT från det sena 1990-talet.

Nya TT byggs på VW-koncernens bygglåda MQB som tillåter längre axelavstånd, kortare överhäng och möjlighet till såväl fram- som fyrhjulsdrift. Motorutbudet väntas bestå av VW:s senaste bensinmotorer på 1,8 och 2,0-liter med cylinderavstängning. En uppdaterad version av tvålitersdiesel kommer också.

Vi räknar med att få se nya TT mot slutet av 2014 och att försäljningen börjar tidigt 2015. En ny TT RS med en uppdaterad version av den femcylindriga 2,5-litersmotorn beräknas begå premiär sent 2015.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer