I höst gör den debut på bilsalongen i Paris och nu sluttestas den: BMW 3-serie generation sju.

Sjunde generationen 3-serie är på gång och nu släpper BMW en film när bilen i sedanform testas på… just det, Nürburgring. Naturligtvis finns även en kombiversion under arbete, en bil man är hemlig med men som vår spionfotograf lyckats att fånga, bilderna har vi visat här på teknikensvarld.se.

Med filmen presenterar BMW lite data. Nya generationen 3-serie sedan har 10 millimeter lägre tyngdpunkt, bredare spårvidd, är 55 kilo lättare än föregångaren samt har en viktfördelning på 50/50 mellan hjulaxlarna. Stötdämparnas agerande ändras beroende på belastning men överlag är bilen mer komfortinriktad än tidigare, skillnaden mot det sportiga M-utförandet ska bli tydligare – ett drag som även ska gälla styrningen.

Bmw 3 serie test bak

Nya 3-serien får den starkaste fyrcylindriga motorn som någonsin suttit i en serietillverkad BMW, även om man inte säger hur många hästkrafter den är på, bara att det är en utveckling av en befintlig motor och att den drar fem procent mindre bränsle, mycket tack vare en vidareutveckling av märkets åttastegade automatlåda.

Ingenting nämns om 3-seriens interiör men där kan vi vänta oss en digital miljö. BMW Live Cockpit Professional kallas det och vi har sett det tidigre på bilar som nya X5, 8-serie och läckta bilder på kommande z4.

Nya 3-serie sedan, med interkod G20, kommer visas upp första gången under höstens bilsalong i Paris.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer