Nya BMW 3-serie – tre snabba från provkörningen

Nu är det dags för BMW 3-serie att lanseras i helt ny skepnad och Erik Wedberg är i Portugal för en första provkörning. Har 3-serie blivit bättre än någonsin? Det kanske vi får veta nu.

Hej Erik, hur är nya trean?
– Det får jag tyvärr inte säga. Den här provkörningen är så tidig att det fortfarande finns ett embargo som gör det förbjudet att ge några körintryck. Om jag inte hade lovat BMW att hålla tyst så hade jag inte fått köra den alls nu. Först den 12 december får jag berätta hur den är och då kan man läsa om det i Teknikens Värld nummer 1/2019 som finns att köpa från och med den 20 december.

BMW 3 serie Sport Line 2019

BMW 3-serie Sport Line 2019

Kan du inte säga någonting?
– Jag kan säga att det är mycket nytt. Nytt utseende, speciellt baktill där den har blivit väldigt lik en Lexus. G20-generationen av 3-serie är lite större än F30 på alla ledder och har en del ny, spännande teknik. Den har fått samma digitala instrumentkluster som nya X5 och extra intressant är den nya stötdämpartekniken som kallas Lift Related Dampers och som är standard på alla bilar.

BMW 3 serie Sport Line 2019

BMW 3-serie Sport Line 2019

När kommer nya 3-serie hit?
– Först i mars faktiskt. Och då är det bara 320d, 320d xDrive och 330i som är aktuella vid lanseringen. Mot slutet av sommaren nästa år kommer laddhybriden 330e. Det kommer också en M Performance-version som heter M340i xDrive och den ska jag få köra på Portimao-banan senare i dag. Det tror jag blir roligt, fast det kanske jag inte får säga.

BMW 3 serie M Sport 2019

BMW 3-serie M Sport 2019

Missa inte att läsa Eriks rapport i Teknikens Värld, då får han nämligen berätta allt han vill berätta.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer