Biltillverkarnas testverksamhet uppe i norra Sverige är på väg att gå mot sitt slut för denna säsong, men några rundor till hinns med – så även en fastkörning.

I filmen nedan ser vi nya 4-serie Cabriolet på BMW:s testområde. Bilen får lite dricka i form av spolarvätska innan den ska ut på sin sista testrunda i kallt klimat, men den hinner inte rulla många meter innan det tar stopp.

Testföraren lyckas i låg fart köra in i en snödriva på parkeringen – och fastna. När det mesta är snötäckt är det lätt att bli ”blind”, allt är vitt.
Trots den nätta sammanstötningen med snödrivan fastnar bilen, underlaget verkar dessutom vara glashalt. Det går inte heller att putta loss BMW:n.

Till sist kommer en av BMW:s säkerhetsbilar, en X5, till platsen och drar loss cabrioleten. Och denna gång väljer föraren rätt kurs, förbi snödrivan och ut genom grindarna. Där tar det stopp igen, något problem är det uppenbarligen med denna prototyp. Säkerhetsbilen får komma igen, och först då kan testrundan inledas på allvar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer