En ny BMW M5 står runt hörnet och väntar för att accelerera ifrån det mesta, men inte allt. Hur som helst, snabb sägs den bli.

BMW 5-serie generation G30 är här (håll utkik i tidningen för kommande test!) i flera modellversioner, men en speciell variant saknas – M5. En ny 5-serievärsting är på gång och det senaste enligt BMWBlog, som brukar ha koll på faktan, är att F90-generationen (internkoden för nya M5) ska göra 0-100 km/h på 3,5-3,6 sekunder. Det är snabbt, mycket snabbare än nuvarande F10-generation som gör 0-100 km/h på 4,2-4,3 sekunder.

Men snabbast i klassen är det inte. Den är förvisso snabbare än Audi RS6 Avant som i performance-utförande gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder, men så har den modellen också en kombikaross att släpa på. Snabbare än Mercedes motsvarighet Mercedes-AMG E 63 4Matic+ är den dock inte. Utan S-tillägg är Mercan lika snabb, det vill säga 3,5 sekunder, men med S-tillägg, med andra ord Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+, går 0-100 km/h på 3,4 sekunder.

Nu kanske det inte ska ses som en tävling vilken som är snabbast upp till 100 km/h, men precis som med effektsiffror och Nürburgring-tider ligger det mycket prestige även i accelerationstiderna.

Tycker du att det är för snabbt? Då kanske du ska sikta in dig på M550i xDrive som är snabbare än utgående M5. Den gör 0-100 km/h på ”bara” 4,0 sekunder.

Mot slutet av 2017 är det dags för nya M5 att ge sig tillkänna. Lanseringen äger rum 2018.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer