Tidigare uppgifter gjorde gällande att Kias tuffa konceptkombibil Sportspace inte blir verklighet. Det kunde inte vara mer fel, till vår glädje har vi nu fått reda på att Kias ”Optima-kombi” blir högst verklig 2016.

Då får vi ta tillbaka vad vi skrev för en stund sedan, att Kia Sportspace inte blir av eftersom modellen sades inkräkta på andra modeller inom märket. Uppgifterna baserades på ett uttalande av en hög Kia-chef i USA som även sa att produktionskostnaderna blir för höga.

Kia Motors Sweden kontaktade teknikensvarld.se alldeles nyss för att berätta att uppgifterna från den pågående bilsalongen i New York är felaktiga. Kia Sportspace blir nämligen av, och det redan under 2016. Med andra ord inte parallellt med lanseringen av nya Optima som kommer senare i år.

Hur mycket av utseendet hos Sportspace, den bit som Kia hyllats mest för, som kommer att finnas kvar till produktionsversionen är för tidigt att säga. Vi hoppas ju så klart att Kia vågar satsa och gör en kombi som sticker ut ur mängden.
Vad modellen får för beteckning är också okänt i dagsläget, det kan bli (Optima) Sportspace men troligast är väl kanske att den kommer att heta Optima Sportswagon likt lillebror Cee’d Sportswagon.

Kort och gott: glädjande att uppgifterna från USA-bossen inte stämde. Kia Sportspace kommer nämligen nästa år!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer