Trots att suvar och crossovers dominerar i Europa har inte Citroën gett upp tanken på en ny sedan i D-segmentet som ska ersätta nedlagda C5.

Försäljningen av Citroën C5 gick allt sämre och 2017 tryckte företagsledningen på knappen som avslutade produktionen av modellen som funnits sedan 2001, varav sista generationen sedan 2008.
Det har länge och flera gånger pratats om att en ersättare till C5 ska komma, även om det har varit mer tyst på den fronten det senaste året. Men nu kommer ny luft in i ämnet.

Citroëns produkt- och strategichef, Laurence Hansen, har i en film på sociala medier nyligen meddelat att en C5-ersättare är högst aktuellt och under utveckling.

– Tro oss, bilen existerar och är fantastisk. Den är en riktigt viktig bil för oss, sa hon.

TEST: Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid mot elva andra laddhybrider

En ny C5, eller ersättare med nytt modellnamn, tros bli syskonbil med nya Peugeot 508, och precis som med 508 väntas det franska syskonet erbjudas med laddhybriddrivlina.
Utseendemässigt är det svårt att sia om vad världen har att vänta sig, men konceptbilen CXperience från 2016 lånar sannolikt ut en hel del detaljer till Citroëns nya sedan i mellanklassen. Om det blir en kombi återstår att se.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer