Nya Corvette har premiär i juli – nu film, bild och ljud

Nu har Chevrolet basunerat ut datumet då det är dags för nya Corvette, generation C8 med mittmotor, att ha premiär. 18 juli 2019.

I 3-4 år har det snackats om nästa generation Corvette, och snart är det dags. Chevrolet har låtit ett maskerat exemplar av generation C8 rulla runt i centrala New York. På dörrarna kunde förbipasserande ta del av ett datum – 07.18.19. För den som inte är bekant med amerikanska datumformat betyder det 18 juli 2019. Med andra ord dagen när bilen ska presenteras i sin helhet.

Chevrolet Corvette C8 2020

Jämfört med tidigare, riktiga spionbilder får vi nu se strålkastarna. Däremot får vi inte se bakljusen, något vi delvis gjorde i höstas.

Chevrolet Corvette C8 2020

Det stora med nya Corvette är att den får en klassisk mittmotorkonstruktion vilket har gett formgivarna och ingenjörerna helt andra förutsättningar. Det är därför C8 har en helt annan form än tidigare sju generationer som har kännetecknats av lång huv och bakskjuten placering av kupéutrymmet. På C8 blir det mer ”europeiska” supersportbilslinjer och fronten är spetsigare än någonsin.

Instegsvarianten av nya Corvette kommer sannolikt att behålla Stingray-beteckningen. Räkna även med Z06- och ZR1-varianter som ryktas bjuda på upp till tusen hästkrafter. Men dessa båda prestandaversioner kommer inte förrän om några år då framför allt dagens ZR1 har betydligt färre år på nacken än Corvette Stingray.

Chevrolet Corvette C8 2020

Chevrolet Corvette C8 2020


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer