Nya Corvette ZR1 får över 700 hk

I januari presenterade Chevrolet helt nya Corvette Stingray C7. Men det är bara början. Det börjar redan talas om ZR1-versionen som väntas få över 700 hästkrafter.

Det har bara gått en dryg månad sedan Chevrolet visade upp senaste generationen Corvette men någon har redan hunnit krocka ett exemplar och någon har redan hunnit läcka ut bilder på cabrioletversionen. Till råga på allt har det redan börjats spekulera om kommande specialversioner av nya Corvette.

Amerikanska Motor Trend har fått tag i intressant information nästa Corvette Z06 och ZR1. Enligt en insatt källa ska nya Corvette Z06 behålla den gamla versionens 7,0-litersåtta men få effekten uppskruvad från 512 till drygt 600 hästkrafter. Det sätter press på nya värstingen Corvette ZR1 som sägs få den nya LT1-V8:an med kompressorladdning. För att ZR1 inte ska hotas av Z06 måste den få ett effektuttag på minst 700 hästkrafter. Chevrolets strategi är tydligen så att om Z06 spränger 600-vallen så måste ZR1 spränga 700-vallen.

Hur det än blir kommer vi att få vänta. Z06 väntas inte begå premiär förrän tidigast om ett år och därefter lär det dröja ytterligare 18-24 månader innan Chevrolet är redo att lansera nya ZR1.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer