Visst har du också längtat tills det att Datsun skulle göra comeback? Tänkte väl det! Nu har man släppt första skissen på första modellen från nya Datsun.

Det var för ungefär två år sedan vi först fick reda på att varumärket Datsun skulle återvända. Det är dock först nu som den första modellen från det återupplivade varumärket börjar närma sig. Nya Datsun är ett lågprismärke riktat mot marknader så son Indien, Indonesien och Ryssland.

Och det är just i Indiens huvudstad New Delhi som premiären för den nya Datsun-modellen kommer att ske, den 15 juli är datumet. Modellen, som går under det interna namnet K2, ska börja säljas på de tre ovan nämnda marknaderna nästa år. Lite senare kommer den även till Sydafrika. Hos oss lär dock Datsun fortsätta lysa med sin frånvaro.

Nissan säljer i dag sedanmodellen Sunny, den mer praktiska modellen Evalia och småbilen Micra i Indien. Just Micra kommer också att dela en hel del under skalet med den nya Datsunmodellen, bland annat den 1,2 liter stora bensinmotorn.

När Datsun kommer ut på marknaden i Indien kommer huvudkonkurrenterna märkesmässigt heta Maruti Suzuki och Hyundai, som är Indiens två största biltillverkare.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer