Ford Fiesta i senaste utförandet har landat, nu är det dags för den ”rymliga” skåpversionen, Fiesta Van, att göra entré.

Ford är stora när det gäller transportbilar i olika storlekar. Nu får de befintliga modellerna sällskap av en mindre ”skåpbil”, nämligen nya Fiesta Van. Den baseras på senaste generationen Fiesta som marknadslanserades i fjol.
Tredörrarsmodellen har fått sina bakre sidorutor borttagna och ersatta med plåtpaneler. Baksätet är bortplockat och ersatt med en lastvägg strax bakom framstolarna. I detta utförande ryms last på ungefär en kubikmeter och uppemot 500 kilo får tryckas in där bak.

Ford Fiesta Van 2019

Tre motoralternativ erbjuds till denna Fords minsta transportkärra. Svagaste bensinaren är en trecylindrig maskin på 1,1 liter och 85 hästkrafter medan den starkare är en 1,0-liters EcoBoost-motor på 125 hästkrafter. Dieselalternativet är på 1,5 liter och finns med 85 och 120 hästkrafter.

Ford Fiesta Van 2019

Främre halvan av bilen upplevs som vilken Fiesta som helst, med alla de bekvämligheter och tekniska detaljer som finns i modellen, exempelvis Sync 3.

Räkna inte med att få se nya Ford Fiesta Van i Sverige, däremot lär du kunna få se den utomlands från och med hösten 2018.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer