”Nya” Ford Mondeo till Europa i oktober

Ett och ett halvt år efter ursprungligt satt lanseringsdatum kommer nu till sist ”nya” Ford Mondeo till Europa. Lanseringen ska ske i oktober.

Sällan har väl en bil känts så gammal redan vid introduktionen som när nu en ny generation av Ford Mondeo äntligen är på väg till försäljningshallarna. Bilen visades redan för två och ett halvt år sedan på bilsalongen i Detroit. Dessutom har den sålts som Ford Fusion i Nordamerika under flera års tid.

Det ursprungliga lanseringsdatumet för europeiska marknaden var satt till april i fjol, men produktionsstarten vid fabriken i spanska Valencia blev uppskjuten. Med ett och ett halvt år! Kvalitetsproblem i produktionslinan har sagts som förklaring, tillsammans med stängningen av Fords fabrik i belgiska Genk – som producerat tidigare generationer av Mondeo för Europa.

Nu i oktober är det då alltså slutligen dags för introduktionen. Bilen kommer som sedan och kombi, i två utrustningsnivåer – Titanium och Trend. Motorerna blir hämtade ur Fords EcoBoost-program, på 1,5 eller 2,0 liter. Även en hybridvariant kommer.

Nästa år kommer instegsversionen (utrustningsmässigt) kallad Ambiente, en Business Edition, samt ytterligare motoralternativ och fyrhjulsdrift.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer