I helgen gör Honda Civic generation tio Sverigedebut under Lifestylemässan i Stockholm.

Nya Honda Civic gör Sverigedebut under Lifestylemässan i Stockholm i helgen 26-29 januari. Redan i höstas kom produktionen av den aktuella femdörrarsversionen igång i Storbritannien. De första bilarna skickades dock till USA där de följde upp sedanversionen som debuterade redan 2015.

Nya Civic är av tionde generation sedan starten 1972. Med den gör även Hondas nya trecylindriga 1,0-liters och fyrcylindriga 1,5-liters VTEC-motorer med turbo entré på den europeiska marknaden.

Honda Civic Halvkombi 2017

Priserna för Civic i Sverige startar på 181 900 kronor, då med ovan nämnda motor på en liter och 129 hästkrafter. 1,5-litersalternativet med 182 hästkrafter startar på 236 900 kronor.
266 900 kronor kostar Civic i sitt dyraste utförande Prestige, då med stora motorn och med bland annat glastak, adaptiva stötdämpare, trådlös laddning av mobiltelefon, elva högtalare, läderklädsel och centralt placerade avgasrör.

Utvecklingen av nya Civic i femdörrarsutförande ska enligt Honda själva vara den mest påkostade i tillverkarens historia. Hur tycker du att de har lyckats? Om du inte har möjlighet att besöka mässan så kan du bläddra i bildgalleriet nedan och jämföra med gamla generationer av Civic.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer