Teknikens Världs Magnus Kvandal är i Dresden i östra Tyskland, där Honda visar nya Civic Type R. När vi ringer upp honom har han precis klivit ur bilen efter några fartfyllda varv på Lausitzring.

Hej Magnus! Du har en rolig dag på jobbet förstår jag?
– Hehe, ja verkligen! Banan är rolig med många tajta böjar och en lång raksträcka där man kommer upp i 220 km/h. I en Civic! Otroligt.

Jaha, är den så snabb?
– Ja, det här är faktiskt världens snabbaste framhjulsdrivna produktionsbil just nu. I alla fall runt Nürburgring. Den gör Nordslingan på 7 minuter och 43 sekunder, lite drygt. Det är 6,8 sekunder snabbare än förra generationen Type R.

Magnus Kvandal med Honda Civic Type R på Lausitzring

Ah sjutton, det var värst. Hur lyckades Honda med det?
– De har gjort bilen lättare och styvare, och den har fått lite mer effekt. Bilen har också fått nytt utseende, ny inredning och ett komfortläge. Och lägre utväxling, vilket är mindre bra för bilens långfärdsegenskaper.

– Jag berättar allt i detalj i nästa nummer av Teknikens Värld. Missa inte det, men jag kan avslöja att nya Civic Type R kommer till Sverige i slutet av september för 341 900 kronor. Med GT-paketet landar priset på 379 900 kronor. Men som sagt, jag berättar mer om det i tidningen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer