Nypremiär för lyxladdhybriden, nu med motor från BMW och dubbelt så effektiva solceller på taket.

Minns du Fisker Karma? Lyxladdhybriden som tillverkades åren 2011 och 2012. För två år sedan köpte kinesiska Wanxiang resterna av bolaget och efter förseningar får bilen en ”nypremiär” nästa månad. Inga tekniska specifikationer har ännu presenterats om Karma Revero, som bilen nu heter, men en den del detaljer har läckt ut.

Både design och layout känns igen från gamla Karma. Uppdateringarna rör batterier, solceller och elektriska komponenter. Förbränningsmotorn kommer nu från BMW och inte som tidigare från General Motors. De nya solcellerna på taket är så kraftiga att bilens batteri kan laddas i solljus. Enligt Karma Automotive kommer man märka att batteriet har laddats om bilen står parkerad ”ett par dagar” i solsken.

karma-revero-fram

Förutom de kraftfulla solcellerna lyfter Karma inför releasen fram ett innovativt infotainmentsystem och handmålade emblem. Bilen kommer täckas av den 8 september och orderböckerna öppnas under slutet av året. 1 000 bilar kommer att byggas det första året. Produktionen kommer att ske i Kalifornien och inte hos finska Valmet som tidigare. Karma Revero kommer till Europa först 2018.

fisker-karma-algtest

Fisker Karma testades i Teknikens Värld nummer 11/2013.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer