Nya Kia Rio har premiär i Paris

En helt ny generation Kia Rio kommer att premiärvisas på bilsalongen i Paris i september och oktober. Trots att en månad kvarstår är Kia vänliga nog att visa upp modellen redan nu – i form av illustrationer.

Dagens Kia Rio, generation tre, kom ut på marknaden under hösten 2011, ett halvår efter världspremiären på bilsalongen i Genève samma år. Nu, fem år senare, är det dags för fjärde generationen att ta över stafettpinnen som började vandra i slutet av 1999.

Till utseendet påminner nya Rio, åtminstone framifrån sett, mer om gamla Rio än övriga modeller som finns i märkets utbud i dag. Helhetsintrycket är en tuffare paketering med rakare linjer som ger, åtminstone baserat på illustrationerna, ger ett utseende som är mer GTI-förberett än tidigare.
Kia berättar att överhänget fram är längre än hos föregående generation, vilket syns i att huven in sluttar lika kraftigt som tidigare. Vi noterar också att ytterbackspeglarna har flyttat upp till främre sidorutorna och att placeringen har trollat bort de små trekantiga fönsterytorna som dagens generation bär på.

Kia Rio 2017

Interiörskissen visar tydligt att instrumentbrädan blir slankare än i dag. Ventilationsutblåsen är nya, likaså dörrsidorna. Vi får hoppas att materialen är noggrant utvalda och inte bara svarta och hårda.

Om cirkus en månad vankas det premiär, då får vi bättre koll på nya Kia Rio och alla nyheter som hör till modellen.

Kia Rio 2017


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer