Nu har Kia lättat på locket och släppt de första bilderna på nya Sportage. Till bilderna hör också ett par rader information som berättar att det nya utseendet för med sig bättre interiörutrymmen och åkkomfort.

Nuvarande generation Kia Sportage har sex år på nacken och därmed är det dags för en ny generation att äntra scenen. Detta sker på den stora bilsalongen i Genève nästa månad då Kia visar upp nya Sportage som har ett mer modernt och sportigare utseende än dagens Sportage. Ett utseende som tydligt visar släktskapet med Kias övriga modeller – bland annat nya Sorento och Cee´d. Men familjebanden till nyligen visade Kia Cadenza, Opirus efterträdare, är också tydliga.
Nya Kia Sportage är större på alla ledder än föregångaren, förutom på höjden då den är aningen lägre. Detta ger nykomlingen bättre innerutrymmen för både passagerare och bagage. Även hjulbasen är längre än tidigare vilket sägs ge bättre åkkomfort än den Sportage som kom för sex år sedan.
Kia berättar tyvärr inte mycket mer än ovanstående. När det gäller motorerna nämner de bara att nya Sportage kommer att erbjudas med en rad konkurrenskraftiga bensin- och dieselmotorer. Man kan misstänka att det handlar om samma motorer som kommer till Hyundai ix35 som delar plattform med nya Sportage. Det skulle i så fall innebära två bensinmotorer på 1,6 respektive 2,0 liter samt två dieselmotorer på 1,7 respektive 2,0 liter.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer