Nya Mazda 3 MPS visas efter sommaren

Mazda 3 är en frisk fläkt i golfklassen, men friskare ska den bli. Enligt uppgift ska Mazda visa upp MPS-versionen på Frankfurtsalongen i september.

Enligt australiensisk motormedia kommer det att vara en konceptbil som visas upp på den tyska bilsalongen i höst. Kort därefter är det dags för produktionsversionen att rulla ut och den sägs då ha en 2,5-liters turbomaskin med 300 hästkrafter. Det har ryktats om att den även kommer att få fyrhjulsdrift, men om det verkligen blir så återstår att se.

300 hästkrafter och fyrhjulsdrift, låter det bekant? Jo, nya Mazda 3 MPS skulle helt klart kunna vara ett allvarligt hot för Volkswagen Golf R som har just 300 hästkrafter och drivning på alla fyra.

mazda-cx-9-facelift-2013-18

CX-9 kommer tillbaka, likaså lillebror CX-7.

Enligt australiensarna ska Mazda även visa upp en ny storsuv med beteckningen CX-9 samt en ny CX-7 där sistnämnda blir en förlängd version av CX-5 som kan ses som en konkurrent till nya Nissan X-Trail då nya Qashqai inte finns i +2-utförande. CX-9:an tros ha premiär i Los Angeles i november medan CX-7:an väntas dyka upp någon gång nästa år.

Mazda är med andra ord ordentligt på hugget, uppbackade av det glädjande resultatet från senaste räkenskapsåret.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer