Mercedes-Benz User Experience, eller MBUX, kallar Mercedes det nya infotainmentsystem som tar plats i nya A-klass och som ska presenteras närmare på CES-teknikmässan i Las Vegas i januari.

I dag har Mercedes skickat ut ett kort pressmeddelande som berättar om ett infotainmentsystem som ska ta informations- och underhållningsbiten till helt nya nivåer. De skriver att de på CES-teknikmässan i Las Vegas som öppnar den 9 januari 2018 ska visa upp Mercedes-Benz User Experience. MBUX, som systemet förkortas till, sägs innehålla ”innovativ teknik baserad på artificiell intelligens och ett intuitivt operativsystem.

Vidare skriver Mercedes att MBUX ska inleda en ny era vad gäller infotainment och Mercedes me-tjänster. Det låter onekligen spännande, men Mercedes skriver inte vilken modell det gäller. Däremot nämner de nästa generations kompakta bilar och med tanke på att pressmeddelandet ackompanjeras av en bild på nya A-klass interiör (den ovan), som skickades ut för snart tre veckor sedan, kan informationen bara tolkas på sätt – nya A-klass blir först ut med MBUX.
Mercedes avslutar sin kortfattade information med att MBUX blir standardutrustning från och med 2018.

Sedan tidigare vet vi att nya Mercedes A-klass kommer att erbjudas med tre olika skärmlayouter på instrumentbrädan; antingen två 7-tumsskärmar eller en 7-tumsskärm i kombination med en 10,25-tumsskärm eller två 10,25-tumsskärmar. Det blir alltså inga analoga mätare i nya A-klass.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer