I väntan på att nya E-klass ska träda fram i strålkastarljuset sticker plötsligt coupéversion ut rumpan.

Om en knapp månad är det världspremiär för nya Mercedes E-klass i Detroit. Då är det sedanversionen vi får se, kombin lär vi antagligen få vänta ytterligare ett par månader på eftersom en annan stor salong äger rum i mars, nämligen den i Genève.

Vad vi med säkerhet inte kommer att få se varken i Detroit och Genève är nya E-klass Coupé. Den ligger betydligt längre fram i tiden. Förmodligen blir det under senhösten nästa år då den offentliggörs, kanske till och med så sent som i Detroit 2017.

Mercedes E-klass W213 2016

Mercedes har redan visat upp interiören i nya E-klass. Helt klart lyxigare än i dag.

Bilen på bilderna är kraftigt maskerad och det är svårt att bilda sig en uppfattning om utseendet. Men vi vet att formerna kommer att ligga någonstans mellan dagens C-klass och S-klass. Förmodligen skiljer sig bakljusen från sedanljusen på samma sätt som S-klass Coupé skiljer sig från vanliga S-klass samt C-klass Coupé (som vi nyss var och provkörde) skiljer sig från C-klass i sedanutförande.

Om du reagerar på den uppsvällda baken så kan vi berätta för dig att du inte ska lägga för stor vikt vid den. För att lura nyfikna åskådare har Mercedes kamouflageavdelning under den bladdriga folieringen monterad plastsjok som gör att nya E-klass Coupé ser ut att vara ritad av Chris Bangle. BMW:s kontroversielle designchef, som lämnade den posten för sex år sedan, gillade ”utanpåliggande” bagageluckor à la 7-serie (E65) och 6-serie (E63 och E64). Det gör, vad vi vet, inte Mercedes.

E-klass Coupé kommer att följas av E-klass Cabriolet, men räkna med ännu senare lansering för denna taklösa variant.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer