En ny generation Mercedes GLE är på gång och vår spionfotograf har lyckats fånga den på bild när den stod stilla vid ett rödljus.

Mercedes GLE må kännas som en hyfsat färsk kärra men i själva verket är den sju år gammal. Den började livet som ML 2011 men vid den kraftiga uppdateringen 2015 byttes modellnamnet till GLE.
Med sju, snart åtta, år på nacken är det dags för avlösning. Spionbilder på nya GLE har vi visat er förut, men det är första gången som vi kan visa upp nya GLE utan tung maskering. För första gången ser vi formerna och även flertalet detaljer, samt även interiören som dock är hårt maskerad.

Mercedes GLE 2019

Foto: CarPix

Bilen vi tittar på här har en front som avslöjar att det handlar om nya GLE med AMG-paket. Men det är inte det mest intressanta som dessa spionbilder har att bjuda på. I stället är det formen på suven som får oss att reagera. Jämfört med dagens GLE är nya generationen mycket mjukare i formerna. Den upplevs dessutom som betydligt nättare, åtminstone när man betraktar den rakt från sidan. Liten är den dock inte, det handlar om en bil som är uppemot 4,9 meter lång.

Mercedes GLE 2019

Foto: CarPix

Interiört ser vi att GLE kommer att få Mercedes dubbla skärmar varav den högra tronar ovanpå fyra ventilationsutblås. Layouten på dessa skiljer sig markant från de två vertikala blås som finns i GLE i dag.
Mittkonsolen är fortsatt bred och i nya GLE har två rejäla handtag tagit plats. Bra på offroad-turen, men annars förmodligen bara i vägen. Om de finns kvar vid lanseringen av bilen återstår att se.

Mercedes GLE 2019

Foto: CarPix

Under huven misstänker vi att vi får se en rad olika bensin- och dieselmotorer samt även en laddhybridvariant snäppet vassare än den som finns i dagens GLE 500 e.

Världspremiären är förmodligen planerad till Parissalongen i höst.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer