Morgan drar till sist skynket av nya uppdaterade Aero 8, en klassisk sportbil med V8 från BMW. Riktigt så mycket nytt som vi hoppades på är det inte.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Första gången vi fick bekanta oss mer Aero 8-namnet var 2000 när Morgan lanserade sin första helt nyutvecklade bil sedan 1948. Då med strålkastare från Volkswagen New Beetle blev den starkt kritiserad för att vara skelögd. I samband med ett ansiktslyft några år senare byttes de dock ut mot strålkastare från Mini.

Nu lanserar Morgan Aero 8 generation fem, de klassiska linjerna är bibehållna men modellen har uppdaterats på flera punkter. Aluminiumchassit har bättre vridstyvhet, hjulupphängningen är helt ny med krängninghämmare och Morgan har monterat en diffbroms från BMW. Aero 8 har nu även ABS, servostyrning, farthållare och krockkuddar.
Under huven sitter en 4,8-liters BMW-V8 som levererar 371 hästkrafter som skickas till bakhjulen via en sexväxlad manuell- eller automatlåda, med den sistnämnda sitter även paddlar på ratten.

I kupén bjuds vi på en orgie i läder, träpaneler och tjocka mattor, klimatanläggningen har uppdaterats, instrumentpanelen fått ny design och som tillval erbjuds infotainmentsystem samt kolfiberstolar. Aero 8 går även att beställa med hardtop.
Uppdaterade Aero 8 kommer att börja tillverkas i slutet av 2015 och Morgan meddelar att nuvarande Aero Supersports och Coupé kommer att utgå från och med april. Pris är ännu ej fastställt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer