Nissans formglada B-segmentare Juke får avlösning i höst – här ses bilen i rull.

Nissan Juke är en vattendelare, men även en succé. Över en miljon exemplar har sålts av Nissans högbygge i B-segmentet sedan lanseringen 2010. Nu visar Nissan upp nya Juke som gör riktig debut den 3 september.

Nissan Juke test 2020

Foto: Nissan

Bilen på bilderna är delvis maskerad där den ses ta sig an testanläggningen i brittiska Millbrook. Inte mycket sägs om nya Juke men den ska växt upp men fortfarande vara rolig att köra.

Dagens version an Juke var dock allt annat än rolig att köra genom vår konbana under det så kallade älgtestet. I nummer 18/2016, under vårt stortest av suvar, gick bilen upp på två hjul i 67 km/h. Testlaget gav dock plus för lågt inköpspris och låg milkostnad.

Nissan Juke test 2020

Foto: Nissan

Nya Juke ska ha slanka coupélinjer, 19-tumshjul, vara utrustad med märkets ProPILOT-teknik och vara större än föregångaren och därmed erbjuda bättre komfort och utrymme.

På bilderna ser vi att modellen på ett par punkter tar ett steg tillbaka i tokighet. Baklamporna ser inte ut ha behålla den kluriga form vi sett tidigare och även ljuskällorna fram ser ut att stramas upp. Geometrin ”avslöjas” på bilden nedan. Grillen får en design som för tankarna till övriga modeller i Nissans bilhall.

Nissan Juke ljus

Foto: Nissan


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer