I Tyskland är Opel Vivaro en populär familjefraktare, men den som vi har vant oss vid på Autobahn och på svenska campingar har kommit till åren. Därför avtäcker Opel en ny Vivaro Combi.

Nej, nya Opel Vivaro Combi ska inte visas på bilsalongen i Paris i oktober. Nya Vivaro Combi visas redan 23 september, dagen då salongen för främst kommersiella fordon öppnar i Hannover.

Opel Vivaro Combi, som har syskonbilar i Renault Trafic och Nissan Primastar, finns i två olika längder. Den ena mäter 499,8 centimeter och den andra hela 539,8 centimeter. Dessutom finns två olika höjder: 197,1 centimeter samt rejäla 246,5 centimeter. Kortaste och lägsta versionen är främst den som stora familjer siktar in sig på.
Upp till sju åkande ryms utan problem i Vivaro Combi tack vare måtten och de tre stolsraderna. Men är det lastutrymme som behövs är det inga problem att omvandla ”bussen” till tvåsitsig. De två bakre stolsraderna går nämligen att plocka ur.

Opel Vivaro Combi 2015

Två olika dieselmotorer i totalt fyra olika utföranden finns till nya Vivaro Combi. 1,6 CDTI har antingen 90 eller 115 hästkrafter medan 1,6 BiTurbo CDTI bjuder på 120 och 140 hästkrafter. 120-hästarsversionens 0,57 liter per mil och 149 gram per kilometer sägs vara klassledande.

Utseendemässigt är Combi-versionen lik skåpversionen och Renault Trafic som kom tidigare i år. Större grill och lite mer vågade linjer än föregångaren som den trots allt delar en hel del kantighet från, inte minst bak.

Opel Vivaro Combi 2015


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer