Nya Porsche 911 avslöjad – den också

Ännu en bil avslöjad innan premiären, denna gång nya Porsche 911 generation 992.

På en Instagram-bild, tagen hos Porsche Zentrum Augsburg, avslöjas nya generationen Porsche 911, 992 kallad. Att det är äkta vara vi tittar på kan vi vara tämligen säkra på. Bilen ser ut precis på det vis vi har förställt oss den efter att ha tittat på en mängd olika spionbilder det senaste åren, bland annat dessa.
Den breda baken, som avslöjar att det förmodligen handlar om en fyrhjulsdriven version, även om nya 911 är bredare än sin föregångare oavsett drivningen. Bred bak kräver betydligt bredare vinge än vad vi är vana vid hos dagens 911-modeller. Fyra runda ändrör avslöjar en annan detalj, att det rör sig om en S-version. Sannolikt är det alltså en 911 Carrera 4S vi tittar på här.
Även om hela bakänden är ny är det framför allt bakljusen som drar mest blickar till sig. Bakljusen ser ut ungefär som på nya Panamera och mellan dessa sträcker sig en ljusramp från kant till kant. Hela lösningen påminner om hur det såg ut på konceptbilen Mission E.

Porsche 911 2019 992-prototyp

Foto: CarPix

Spionbild från i fjol, tagen av CarPix uppe i Norrland.

Även fronten avslöjas i denna bild – tack vare speglar framför lyften. Det som framträder mest på de små spegelbilderna är frontens nedre parti som visar upp ett stort gap i stället för tre mindre sektioner som på dagens 911. Lösningen motsvarar hur det ser ut nedtill på baken av bilen.

Nya 911 visas mest troligt i slutet av eller efter sommaren. Den kommer alltså inte att visas upp på bilsalongen i Genève nästa månad. Men vem vet, kanske Porsche gör en rockad…!?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer