Nya Range Rover fångad på bild

Helt nya femte generationen Range Rover fångad på bild för första gången. Lyxsuven håller på att vintertestas i Arjeplog.

Den fjärde generationen Range Rover lanserades 2012 och börjar nu bli ganska gammal, därför kan vi nu se spionbilder på dess ersättare uppe i Arjeplog. Än så länge är bilen kraftigt kamouflerad men något som inte går att dölja är att detta är den förlängda versionen av Range Rover. Något som framförallt avslöjas av bakdörren och sidorutan som är längre än vanligt.

Spionbild Range Rover

Foto: Carpix

Under skalet döljer sig Jaguar Land Rovers nya MLA-plattform avsedd för att husera elektrifierade drivlinor. Både helt eldrivna så som laddhybrid och mildhybrid, samma plattform som ligger till grund för kommande helt eldrivna Jaguar XJ. Med andra ord kommer nästa generation Range Rover att bli lite mer miljövänlig än nuvarande.

Spionbild Range Rover

Foto: Carpix

Helt fossilfri kommer den dock inte att bli då den troligen även kommer att få en V8 under huven. Den förväntas komma från BMW och vara en turboladdad maskin i stället för de kompressormatade V8:or vi är vana vid från Jaguar Land Rover.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer