Renault Kangoo som eldriven skåpbil är en prisad pionjär. Så här kommer Kangoo Z.E. att se ut 2020. Nästan i alla fall.

Modellen Kangoo debuterade 1997 och 2011 kom den eldrivna skåpversionen Z.E. – en av de riktigt tidiga fraktarna med elmotor och som vann utmärkelsen Årets Van. Nu har Renault visat hur Kangoo Z.E. kommer att se ut 2020 – i alla fall till 80 procent då det vi ser är ett koncept.

Kangoo Z.E. Concept visades upp under ett evenemang med märkets transportbilar i fokus med uppdateringar av modellerna Master, Trafic och Alaskan (läs vår provkörning av modellen här) som andra nyheter.

2019 - Gamme Véhicules Utilitaires Renault

Foto: Renault

Bilen, lackad i kulören ”Austral Grey” delar tydligt släktskap med tidigare generationer av Kangoo men är mer slimmad i formen och har fått en front som för tankarna till de övriga transportbilarna från märket.

Mycket handlar om ljus och belysning i dessa dagar, på den punkten tar konceptet i lite extra med ljusramp i grillen och längs karossidorna och över baken. Det återstår att se om detta överlever till den produktionsklara bilen.

2019 - Show-car Kangoo Z.E. Concept

Foto: Renault

Några tekniska data att bita i ger inte Renault i nuläget men räkna med siffror du känner igen från andra delar av Nissan/Renaultkoncernens elbilsflora.

Med Renault Kangoo Z.E. Concept presenterades även en cykel i trä som tagits fram tillsammans med tillverkaren Keim som tidigare varit involverade i olika Renault-koncept.

Visa kommentarer