Vad passar bättre på Parissalongen än en världspremiär av en fransk bil? Inte mycket! Renault hade siktat in sig på pompa och ståt i Paris nästa månad, men nu har spanjorerna på km77.com förstört det nöjet genom att på tok för tidigt släppa officiella bilder på nya Mégane.

Nuvarande Renault Mégane, andra generationen, såg dagens ljus redan 2002. Året efter blev nykomlingen utsedd till årets europeiska bil. Mégane var dessutom första bil i Golfklassen att erövra fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktester. Exempelvis kom VW Golf med fem stjärnor först två år efter fransmannen.
Nu är det alldeles strax dags att lägga locket på för den, eftersom tredje generationen Mégane är redo att träda fram i strålkastarljuset. Tanken var att bilens världspremiär skulle äga rum på bilsalongen i Paris i oktober med ett officiellt bildsläpp dagarna innan. Men som vanligt var detta bara en tanke, en tanke som sprack. Spanjorerna på km77.com har för vana att publicera officiella bilder långt innan de fått tillstånd att göra så, så även denna gång. Tack vare spanjorerna kan vi nu visa upp de första officiella bilderna på nya Mégane med fem dörrar. På Parissalongen kommer denna troligtvis att ackompanjeras av tredörrarssyskonet. Efter lanseringen som lär äga rum bara månaderna efter Parissalongen kommer även andra syskon att göra sällskap – kombi-, coupé- och cabrioletversionerna.
Motormässigt kommer nya Mégane – som bär tydliga drag av Mégane Coupe Concept – att förses med mer eller mindre samma maskinpalett som hos nuvarande generationen. Det betyder bensinmotorer på 1,6 och 2,0 liter. Dessutom väntas en ny instegsmotor som plockas från lilla Clio – TCE-motorn på 1,2 liter – samt en sportigare maskin på 225 hästkrafter. På dieselsidan blir det de vanliga dCi-motorerna på 1,5 respektive 1,9 liter, där förstnämnda ännu inte gjort entré i Sverige på grund av att partikelfilter saknas.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer