”Nya” Skoda Superb väntar på nedsläpp

Skoda Superb uppdateras efter fyra års trogen tjänst. Debuten sker under kommande ishockey-VM men redan nu visar man en skiss på bilen.

Skoda Superb uppdateras och nu visar man en första bild på bilen, dock bara en skiss som inte avslöjar allt för mycket.

Vi behöver dock inte vänta till höstens bilsalong i Frankfurt för att få se uppdaterade Superb på riktigt vilket man skulle kunna tro. Bilen kommer nämligen att visas upp redan under ishockey-VM som drar igång i Bratislava senare i veckan.

Det kommer kanske inte som en chock då tillverkaren har sponsrat evenemanget sedan 1993, men det är faktiskt första gången som man väljer att lansera en ”ny” bil under tävlingen.

LÄS MER: Skoda är inte till salu

Att Superb ska uppdateras vet ni som följer oss här på teknikensvarld.se. Redan i januari kunde vår spionfotograf leverera bilder på bilen under test i Sverige. Smalare strålkastare och lite ny form på grillen, ny stötfångardesign samt en del nya designgrepp baktill spådde vi bli nyheterna. Skissen här ovan som Skoda nu släppt är just en skiss och visar inte så mycket mer än en ”fräck” front och lite av sidan av bilen, här nedan ser du en av de tidigare nämnda spionbilderna.

Skoda Superb facelift 2020

Foto: CarPix

Uppdaterade Skoda Superb på test i Sverige.

Vad som händer under skalet nämner man inte i dagsläget men vi vet sedan tidigare att Superb blir första elektrifierade modellen från tillverkaren.

För att få veta mer om uppdaterade Skoda Superb får vi bilnördar helt enkelt sitta ner, lyssna på en orgel och vänta på nedsläpp.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer