Nya Korando ska presenteras under Genèvesalongen men redan nu visar SsangYong bilen i sin helhet och släpper en del information – som att den kommer med eldrift.

Generation fyra av SsangYongs suv Korando ska täckas av under kommande Genèvesalong, det vet vi sedan tidigare. Även mörka teaserbilder har visats och via Sydkorea hittade vi även ett filmklipp (se nedan) om bilen i fråga.

Nu släpper SsangYong en ”riktig” bild på suven, den ovan, och med den lite data. Nya Korando hämtar en hel del inspiration från konceptet SIV-2 som visades upp 2016 på samma salong som den nya generationen gör debut. Den nya designen ska maximera bilens robusta karaktär och kännetecknas framtill av en ny form rörande grill och strålkastare.

Under skalet ska säkerhet, assisterande system och uppkoppling vara i världsklass och enligt bilder vi sett tidigare hakar man på den senaste trenden rörande spektaktulär belysning invändigt. Två skärmar finns, en på 10,25 tum framför föraren och en på nio tum på mittkonsolen.

Motormässigt kommer nya Korando med en 1,5-liters bensinmotor alternativt en diesel på 1,6 liter, eldrift kommer att följa. Den nya bilen är lägre och längre än föregångaren och mäter i millimeter 4 452 i längd, 1 870 i bredd och 1 620 i höjd samt 2675 mellan hjulaxlarna.

Nya Korando täcks av den 5 mars.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer