Det börjar bli dags för dagens Subaru Outback att kasta in handduken. Nya generationen har premiär i nästa vecka och nu bjuds vi på en första bild.

Subaru Outback så som vi känner den i dag presenterades i november 2014, ett halvår innan själva marknadslanseringen. Då, vid presentationen, hade Teknikens Värld, som enda media i världen, redan testat bilen. Eftersom Subaru normalt byter ut Outback med fem, sex års mellanrum är det strax dags att ta farväl av femte generationen.

Subaru Outback 2,0D 2015

Foto: Glenn Lindberg

Teknikens Värld testade exklusivt nuvarande Subaru Outback redan innan presentationen av bilen, ett halvår innan själva marknadslanseringen.

Den 17 april, i Subarus monter på bilsalongen i New York, ska skynket dras av nya Outback. För att göra världen uppmärksam på händelsen i förväg har den japanska biltillverkaren skickat ut en första bild på bilen. Information i form av bokstäver och siffror bjuds vi inte på.

Av det lilla vi kan se på bilden kan vi vänta oss ett utseende som stämmer överens med nya Legacy som hade premiär på bilsalongen i Chicago för två månader sedan. Föga förvånande alltså. Strålkastarna ser ut att vara identiska, karosslinjerna också. Dock skiljer sig bakänden då Outback är en kombi och Legacy är en sedan.

Subaru Legacy 2020

Så här ser nya Legacy ut. Mycket av det vi ser kommer igen på Outback.

Som vanligt är Outback utrustad med detaljer som ger den ett grövre uttryck, bland annat högre markfrigång, plast runt hjulhus och fram på fronten.

Interiört blir det mycket nytt. Exempelvis är instrumentbrädan helt ny medan ratten ser ut som tidigare. En stor infotainmentskärm upptar en stor del av mittkonsolen som för övrigt påminner en hel del om hur det ser ut i Volvos 60-modeller (S60, V60 och XC60).

Subaru Legacy 2020

Och så här ser nya Legacy ut på insidan. Som sagt, instrumentbrädans centrala delar påminner en hel del om hur det ser ut i exempelvis Volvo XC60.

Nya Outback har alltså premiär i New York nästa vecka. När den kan tänkas komma till Europa återstår att se, men troligtvis blir det tidigast under 2020.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer