En ny generation av Subarus crossover-modell kommer att visas upp under Genèvesalongen – här är första teaserbilden.

Med tanke på att Subaru XV fick ett ansiktslyft för inte allt för länge sedan är det kanske lite förvånande att vi nu får se en helt ny generation av modellen. Ändå inte eftersom vi redan för ett år sedan fick se nya  XV som koncept under Genèvesalongen. Den färdiga bilen kommer nu att visas under årets upplaga av salongen och kommer att bygga på koncernens nya plattform ”Subaru Global Platform” som ska användas av samtliga kommande Subaru-modeller.

Plattformen ska enligt Subaru erbjuda världens högsta säkerhet och vara redo för såväl förbränningsmotorer som framtida drivkällor som laddhybrider och ren eldrift. Subaru Global Platform gjorde världspremiär med nya Impreza i höstas, en bil som kommer till Sverige först 2018.

Subaru Global Platform

Så här ser alla framtida Subaru-modeller ut inuti.

Modellen XV debuterade under Frankfurtsalongen 2012 och hade de europeiska köparna som målgrupp, vilket även den nya generationen har med tanke på att debuten nu sker på den 87:e upplagan av Genèvesalongen. Skynket rycks av den 7 mars klockan 11.00.

Första generationen av XV byggde på modellen Impreza och upplevdes av oss på Teknikens Värld som lite väl stötig och bullrig, saker som Subaru åtgärdade med åren. Fyrhjulsdrift, utrymmen och materialval gavs toppbetyg av tidningens testlag.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer