Subaru har som mål att bygga världens krocksäkraste bilar. Kanske de är på väg att nå målet redan nu med tanke på att nya XV och Impreza kammade hem högsta betyget någonsin i japanska JNCAP.

I hemlandet Japan har Subaru nyligen lanserat nya generationer av XV och Impreza, båda baserade på märkets nya plattform Subaru Global Plattform. Sistnämnda har redan kunnat sticka in en fjäder i hatten genom att bli utsedd till årets bil i Japan och nu är det dags för ännu en fjäder i hatten som även XV får ta del av. Nya XV och Impreza har nämligen krocktestats av japanska JNCAP, motsvarigheten till europeiska Euro NCAP, där de båda imponerade stort. Så pass stort att det delades ut poäng och betyg som aldrig förr i JNCAP. 199,7 poäng är högre än någon annan bilmodell i Japan tidigare fått.

Den höga poängutdelningen innebär att nya XV och nya Impreza tilldelades utmärkelsen ”2016-2017 Grand Prix Award”. Dessutom tilldelades de den nya utmärkelsen ”Special Award” som belöning för omfattande och innovativa säkerhetssystem som ingår i det så kallade EyeSight-säkerhetspaketet.

Nya Subaru XV hade världspremiär på bilsalongen i Genève i mars och lanseras i Europa under november månad. Nya Impreza är inte riktigt lika snabb i vändningarna utan kommer hit under 2018.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer