Nya Suzuki Vitara till Paris – första bilden

Förra året fick vi se den som konceptbil, nu får vi se äkta vara. Nya Suzuki Vitara – en modell som inte ersätter dagens Grand Vitara.

Suzuki annonser nu att nya Vitara har världspremiär på den internationella bilsalongen i kärlekens huvudstad i oktober (Mondial de l’Automobile Paris, för den som inte hängde med på kärleksspåret).
I samband med detta skickar japanerna även med första bilden på bilen. Som vi kan se är den en mer sansad version av konceptbilen iV-4 som visades på Frankfurtsalongen förra året.

Den Vitara som ska visas upp inför storpublik är en helt ny suv-modell och alltså inte en ersättare till dagens Grand Vitara. I stället är nya Vitara Suzukis svar på Nissans Juke, Opels Mokka och Chevrolets Trax. Bilarna lirar i en liten suv/crossover-klass som växer för varje dag som går. Suzuki vill ha sin del av kakan.

Baserat på konceptbilen blir Vitara drygt 422 centimeter lång, 185 centimeter bred och drygt 165 centimeter hög. På höjden misstänker vi dock att några millimeter eller mer har försvunnit med tanke på konceptbilens stora hjul.

Det enda Suzuki berättar i dag, utöver själva premiärdatumet som är satt till 2 oktober, är att nya Vitara kommer att ha märkets fyrhjulsdriftssystem Allgrip samt att bilen kommer att ha god bränsleekonomi.

Nedan ser du, förutom bilder på konceptbilen, en film som visar aningen mer än ovanstående bild.
https://www.youtube.com/watch?v=KlKz8OoIw3U


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer