Nya Volkswagen Golf GTE, GTD och GTI officiella

Att nya Golf kommer i en laddhybridversion är i sig ingen nyhet, men på bilsalongen i Genève är det första gången den nya modellen visas upp i verkligheten.

Samtidigt avslöjar Volkswagen mer fakta om modellen. Bensinmotorn är den fyrcylindriga motorn på 150 hästkrafter. Den får hjälp av en 115 hästkrafter stark elmotor, och Volkswagen anger 245 hästkrafter som systemeffekt. Tack vare ett större batteri på 13 kWh är räckvidden nu omkring sex mil på el. Toppfarten med enbart eldrift är 130 km/h. Golf GTE presenteras som ett ”koncept” men tillverkaren erkänner att bilen är nära produktion. Utvändigt känns GTE igen på den blå listen under motorhuvskanten fram.

volkswagen-golf-trio-geneve-02

Foto: Volkswagen AG

Samtidigt som Golf GTE avslöjas visar Volkwagen upp två andra Golf-derivat: Golf GTD och Golf GTI. Golf GTD har som namnet avslöjar en dieselmotor. Den nya motorn ger 200 hästkrafter och har dubbla katalysatorer som med AdBlue-inblandning sägs minska NOX-utsläppen kraftigt.
Golf GTI får en tvåliters turboladdad bensinmotor på 245 hästkrafter. En sexväxlad manuell låda är standard, en sjustegad DSG-automat är tillval.

LÄS MER: Nya Volkswagen Golf officiell


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer