45 år efter debuten ska Volkswagen Golf nu iklädda sig sin åttonde skepnad. De sista testerna är snart över och modellen gör sig redo för sin publika debut.

Fyra decennier, plus fem år, har gett oss över 35 miljoner Volkswagen Golf på vägarna. Och fler ska det bli för åttonde generationen, som vi det senaste året har sett otal gånger på spionbilder och avslöjande fotografier, är på ingång. Volkswagen har i dag skickat ut en bild på ett maskerat exemplar av nya Golf vars kamouflagetäcke markant skiljer sig från övriga testprototypers motsvarighet. Formerna känns igen, men för säkerhets skull har den tyska biltillverkaren låtit modellnamnet integreras i maskeringen.

Volkswagen Golf 2020 interiör

Foto: CarPix

Vår spionfotograf plåtade tidigare i år interiören i nya Golf.

– För tillfället kommer vi inte att avslöja alla detaljer om nya Golf, men du kan redan ana dess eleganta proportioner. Nästa generation kommer att bli en äkta blickfångare, säger Klaus Bischoff, Volkswagens designchef.

smygfoto-vw-golf-02

Foto: mr_utanda

Nya Golf avslöjad vid filminspelning.

Exakt hur nya Golf ser ut behöver vi inte vänta till i höst för att få reda på, flertalet gånger har bilen synts till helt utan maskering. De bästa bilderna kom för bara några få veckor sedan, smygtagna under en filminspelning, sannolikt modellens reklamfilm som inom kort kommer att snurra på våra teveapparater och andra enheter som visar rörligt material.

smygfoto Volkswagen Golf

Foto: Worldscoop

Tydliga Golf-former.

Det blir dock ingen publik premiär på bilsalongen i Frankfurt i september. Det kan tyckas märkligt med tanke på att en av världens mest populära bilmodeller, speciellt när den nu fylls med det mesta av det senaste i teknikväg, borde ha en av världens största bilsalonger som skådeplats. Men Volkswagen har en annan bil som prioriteras högre, nämligen elbilen ID.3 som av många ses som modellen som kommer att revolutionera världens bilflotta, ungefär som Volkswagen Typ 1 en gång gjorde.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer