Premiär på fredag men nu släpper Volkswagen teaserbilder på kommande generationen av småbilen Polo.

Nya Volkswagen Polo gör debut i Berlin på fredag men nu släpper man teaserbilder på bilen. Det är den sjätte generationen av Polo som ska presenteras, den första kom 1975 och var en billigare version av Audi 50 som debuterat året innan. Hittills har modellen Polo sålts i över 16 miljoner exemplar.

VW Polo i teknikens Värld

Teknikens Värld 1975 nummer 23

Teknikens Världs nummer 23/1975
”Skalbaggen kan vila i frid”, menade vi efter att ha testat första generationen av Polo. Vi tyckte att den nya Lill-Folkan var både tuff och praktisk. Och modern fastän vindrutespolningen sköttes med en golvpedal.

Dagens Polo visades först upp under Genèvesalongen 2009 och blev utsedd till Årets Bil – den första Polon att få utmärkelsen.
I Teknikens Värld nummer 23/2009 ställdes den i test mot sju konkurrenter och vann tack vare högt snitt i alla grenar samt för sin goda komfort. 2014 fick Polo en facelift.

Nya Polo ska vara sportig och emotionell in i minsta detalj, menar Volkswagen.

– Bilen passar vår tid perfekt, både till utseende och tekniskt sett, säger Klaus Bischoff, chefsdesigner hos Volkswagen.

På länken här kan du se premiären live klockan 11.00 på fredag men redan nu ser du några snabba klipp på hur modellen ser ut på länken. Vi har klippt ut de mest intressanta bilderna i klippet och lagt dessa i galleriet nedan – även om en del av bilderna även visar saker som eld och håriga ben.
http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en#collapse-block

Visa kommentarer
NUVARANDE Nya Volkswagen Polo i teaserbilder
NÄSTA Opel måste nå lönsamhet inom tre år